Varsling af prisstigning på varmen fra 1/1 2023

28. september 2022

Varsling af prisstigning på varmen fra d. 1/1 2023

 

Til vores forbrugere i Hadsund

Ingen i energibranchen går ram forbi, og nu bliver vi desværre også nødt til at varsle en prisstigning. Priserne stiger fra 1. januar 2023.

Heldigvis bliver konsekvenserne i Hadsund ikke så voldsomme som man måske kunne frygte.

Men det betyder ikke, at vi undgår at blive berørt af de stigende priser på både el, flis, og olie …..

 

Vi ser ind i stigninger på specielt skovflisen, som er vores hovedbrændsel. Kombineret med de høje elpriser vi ser i øjeblikket, har vi valgt allerede nu at regne på budgettet for 2023 og varsler derfor en stigning i varmeprisen fra og med 1. januar 2023.

 

Prisen stiger fra de nuværende kr. 453 pr. MWh til kr. 594 pr. MWh (priserne er inkl. moms). Det er kun MWh prisen der stiger, de resterende bidrag er uændrede.

Hvad betyder sådan en stigning for den enkelte husstand?

Når man taler varmepris og sammenligning af disse plejer man at regne på et såkaldt ’Standardhus’. Det er er et hus på 130 m² med et forbrug på 18,1 MWh årligt.

Med den nuværende pris koster det kr. 13.265,25 at opvarme et standardhus i Hadsund og med den nye pris vil det komme til at koste kr. 15.826,40 årligt.

Altså en stigning på 19% svarende til kr. 2.561 om året eller kr. 213 pr. måned.

Skulle det i løbet af de næste 3 måneder vise sig, at prisen kan sættes lavere, end det ovenfor varslede bliver den naturligvis tilpasset inden d. 1/1-2023.

 

De politiske besluttede hjælpepakker kommer ikke til at ramme forbrugerne i Hadsund. Ordningen med at udsætte varmeregningen i op til 5 år, gælder for forbrugere hvor MWh-prisen overstiger kr. 1.440,- hvilket heldigvis ikke er tilfældet.

 

Vi har billig varme i Hadsund og vi arbejder hele tiden på, at det skal blive ved med at være sådan.

Noget vi alle sammen kan gøre er at spare på de ressourcer vi har. Jo mere vi hver især skruer ned for forbruget af både varme og el, jo nemmere er det at få brændslerne til at slå til.

 

Vil du følge med i dit forbrug, så husk at du har adgang til dine data via vores selvbetjeningsportal eForsyning.

Du kan både hente den som app eller logge på i øverste højre hjørne her på hjemmesiden.

 

De varmeste hilsner

Dit varmeværk