Hadsund Fjernvarme deklareret som 100 procent grøn

19. maj 2021

Varmepumpe eller fjernvarme? Det dilemma står mange boligejere i, når de skal have skiftet det gamle oliefyr ud. Mange synes måske, at det virker besværligt at blive koblet til fjernvarmenettet, men vil man gerne have en klimavenlig hustand giver det mening at kigge nærmere på mulighed for fjernvarme.

 

Alle fjernvarmeværker skal deklarere deres klimabelastning, så det er muligt for forbrugerne at vide, hvor klimavenlig deres varmeforsyning er, og Hadsund Fjernvarme er netop deklareret 100 procent grøn, fortæller direktør for Hadsund Fjernvarme Bo Holt Andreassen.

 

”Hvis man sammenligner med elselskabernes generelle tal, er co2-udledningen næsten 100 gange så stor hvis man vælger strøm som opvarmningsform fremfor fjernvarme, og derfor giver det mening at se på fjernvarme som en mulighed, hvis man bor i Hadsund.”

 

Der er godt gang i salget af varmepumper, men de kan altså ikke hamle op med den lave klimabelastning de fleste af varmeværkerne har

”Selv med en virkelig god og dyr varmepumpe vil co2-udledningen være 25-30 gange højere end ved fjernvarme. Derfor håber vi naturligvis, at flere har lyst til at komme med i det grønne fællesskab fjernvarmenettet i Hadsund er”, siger Bo Holt Andreassen.

 

Han tilføjer, at de sidder klar ved telefonerne på varmeværket og borgere der har spørgsmål til en mulig tilslutning kan bare ringe.